دستگیری متهم به سرقت دو میلیاردی طلا در مشهد ورود یک واکسن خوراکی به برنامه واکسیناسیون کودکان رشد ۲۱ درصدی مرسولات صادره پست خراسان‌رضوی در سال ۱۴۰۲ اختلافات اعتقادی و فرهنگی بعد از ازدواج را چگونه حل کنیم؟ رشد سه‌برابری مسمومیت با قارچ وحشی؛ از خوردن قارچ در طبیعت خودداری کنید زمزمه فروش بیمارستان «مهرگان» مشهد! دود اختلاف مالکیت یک بیمارستان به چشم مردم می‌رود تجاوز ۴ مرد تبعه خارجی به یک نوجوان شانزده‌ساله در تهران ۸ گام کلیدی اقتصادی در شروع زندگی زوج‌های جوان تبِ تراپی | مشاوره رفتن بخشی از سبک زندگی است نه ظرفیتی برای پُز اجتماعی  غفلت از مشاوره آمار بالای غرق‌شدگی در استانی که دریا ندارد! | سال گذشته، خراسان‌رضوی رتبه هفتم میزان غرق‌شدگی کشور را به دست آورد آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد مواد غذایی که هرگز آنها را نباید با معده خالی بخورید با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید، بخوانید چرا دمای روغن زمان سرخ کردن اهمیت دارد؟ چرا باید به قول‌هایی که به فرزندتان می‌دهید عمل کنید؟
سرخط خبرها

فواید خوراکی‌های شب یلدا چیست؟

  • کد خبر: ۹۰۹۷۷
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰
فواید خوراکی‌های شب یلدا چیست؟
انتخاب مواد غذایی خاصی از بین سایر خوراکی‌ها و تأکید برقرار دادن این مواد غذایی بر سر سفره شب یلدا نه تنها یک رسم، بلکه نکات تغذیه‌ای خاصی را دنبال می‌کند که در اینجا به این نکات می‌پردازیم.

به گزارش شهرآرانیوز، خوراکی های خوشمزه و مفید برای سلامت بدن همواره در سفره های شب یلدای ایرانیان قرار می گرفتند و فواید خوراکی های ویژه شب یلدا بسیار حائز اهمیت است. این خوارکی ها و میوه ها که مخصوص مصرف شب یلدا است علاوه بر طعم شگفت انگیز دارای فواید سلامتی مختلفی نیز می باشند. در آستانه شب یلدای امسال در این مطلب می‌خواهیم در مورد میوه‌ها و تنقلاتی که در این شب مورد استفاده قرار می‌گیرند صحبت کنیم.

انار میوه‌ای سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین ث است. این مواد برای سلامت پوست بسیار مفید هستند و از علائم پیری مانند چین و چروک پوست جلوگیری می‌کنند. آنتی اکسیدان‌هایی که در دانه‌های انار وجود دارد با آسیب‌های پوستی و آکنه مبارزه می‌کند. همچنین فولیکول‌های مو را تقویت می‌کنند و گردش خون را بهبود می‌بخشند. روغن دانه انار نیز به عنوان یک درمان موثر برای مو‌های مجعد، خشک و نامرتب شناخته شده است.

آب انار به حفظ سلامت قلب از طریق کاهش التهاب رگ کمک می‌کند. هم چنین بیماری‌های قلب و عروق را به شدت کاهش می‌دهد.

این عصاره همچنین به کاهش خطر انسداد شریانی، کاهش سطح کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب نیز کمک خواهد کرد. آنتی اکسیدان‌های موجود در انار با از بین بردن رادیکال‌های آزاد، از ابتلا به سرطان یا رشد غدد سرطانی نیز جلوگیری خواهد کرد.

آنزیم‌های موجود در انار به هضم غذا بسیار کمک می‌کنند در نتیجه انار از میوه‌های مفید در سیستم گوارشی به شمار می‌رود.

آنتی‌اکسیدان‌ها با تحریک گلبول‌های سفید خون باعث بالا‌رفتن سطح ایمنی بدن می‌شوند. میزان بالای آهن در آب انار به تولید گلبول‌های قرمز خون کمک خواهد کرد که در درمان کم‌خونی موثر است. هم چنین درمانی بزرگ برای چشم‌های قرمز و دردناک در نظر گرفته می‌شود.

مصرف هندوانه به علت داشتن ویتامین‌های آ و ث باعث طراوت و شادابی پوست و وجود آمینواسید در این میوه نیز باعث ترمیم مشکلات پوست و زخم‌های پوستی می‌شود.

آنتی اکسیدانی که در هندوانه وجود دارد لیکوپن نام دارد، لیکوپن باعث میشود رادیکال‌های مضر و آزاد بدن از بین برود. این ماده به‌علاوه از بروز سکته قلبی جلوگیری می‌کند. این میوه به علت داشتن مقادیر زیادی از آب از ایجاد سنگ کلیه نیز جلوگیری می‌کند.

همچنین هندوانه ضدعفونی کننده بدن و پاک‌کننده روده‌ها است و برای افرادی که ناراحتی کلیه و ناراحتی‌های ادراری دارند بسیار مناسب محسوب می‌شود.

این میوه برای ورم مثانه نیز بسیار مفید است و همچنین به رفع گرفتگی کیسه صفرا کمک می‌کند. ماده‌ای به نام سیترولین که در هندوانه به وفور وجود دارد که باعث کاهش کلسترول، فشار خون، وزن و جلوگیری از تشکیل پلاک سرخرگی است. در واقع مصرف این میوه موجب کاهش تصلب شرایین می‌شود.

در پرتقال منابع سرشاری از ویتامین ث وجود دارد که در پیشگیری از سرطان بسیار موثر است. در این میوه علاوه بر ویتامین ث، ویتامین ب، آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، فسفر و مس نیز به وفور وجود دارد. پوست سفید پرتقال بهترین دارو برای کاهش سطح کلسترول خون محسوب می‌شود.

پرتقال علاوه بر اینکه خاصیت اسیدی دارد، خاصیت قلیایی نیز دارد و برای افرادی که مصرف گوشت بالایی دارند نیز مفید است.

در کنار میوه‌ها، مصرف آجیل و خشکبار نیز در شب یلدا مرسوم است. به طور کلی مغز‌های خشک باعث چربی‌سوزی نواحی دورشکم می‌شوند.

توت خشک منابع ارزشمندی از قند طبیعی فروکتوز دارد. این نوع قند میوه ضرری برای بدن ندارد و منبعی غنی برای تولید انرژی محسوب می‌شود.

برگه زردآلو منبع بزرگی از بتاکاروتن است که ترکیبات سرشاری از خواص آنتی‌اکسیدانی دارد و باعث غیر فعال شدن رادیکال‌های آزاد بدن می‌شود.

پسته منبعی سرشار از آهن است. به طوری که با مصرف ۱۰۰گرم پسته، سه میلی گرم آهن جذب بدن میشود. پسته میتواند کمبودی که افراد گیاهخوار در آهن در بدن خود دارند را به راحتی جبران کند. بعد از بادام، پسته منبع غنی کلسیم نیز به شمار می‌رود.  

کشمش را می‌توان منبع پتاسیم دانست که با خوردن صد گرم از آن هزار میلی‌گرم پتاسیم جذب بدن می‌شود، بنابراین بهتر است کسانی که به فشار خون مبتلا هستند حتما از کشمش در رژیم غذایی خود استفاده کنند تا به تنظیم فشار خونشان کمک کند. قند کشمش نیز مثل توت خشک از قند مفید فروکتوز است.

گردو منبعی سرشار از مس است به طوری که شما با مصرف ۱۰۰گرم مغز گردو یک میلی گرم مس جذب می‌کنید. در کنار مس، گردو منبع غنی اسیدفولیک نیز هست که برای زنان باردار ماده‌ای ضروری به شمار می‌رود.

انجیر خشک دارای سه نوع ماده مهم غذایی است، آهن، کلسیم و پتاسیم از مواد مغذی است که در انجیر خشک وجود دارد، این مواد سبب می‌شوند که کم خونی کاهش پیدا کند. با مصرف این مواد، احتمال ابتلا به پوکی استخوان و سطح فشار خون بدن نیز به طرز چشمیگیری کاهش می‌یابد.

بادام سرشار از کلسیم و ویتامین‌ای است. این دو ماده باعث سلامت و طراوت پوست و مو می‌شود و برای کسانی که از لبنیات کمی استفاده می‌کنند، توصیه می‌شود. بادام جایگزین لبنیات نمی‌شود، اما تا حدودی می‌تواند کمبود کلسیم را در بدن جبران کند.

فندق منبع سرشاری از روی و آهن است. این مواد سبب جلوگیری از ابتلا به عفونت‌ها می‌شود و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.

منبع: جام جم آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->